Xandres

Lange Steenstraat 41

Ontwerpbureau: Maister

Een op en top elegante locatie voor een al even elegante collectie

Elegant en tijdloos en tegelijk hedendaags en dynamisch: dat zijn de waarden die het merk Xandres typeren. Architectenbureau Maister kreeg de opdracht om die waarden door te trekken in de renovatie van het 18de-eeuwse kloostergebouw in de Lange Steenstraat. Want daar wou het Belgische modehuis in primeur met een compleet vernieuwd winkelconcept uitpakken.

Het historische karakter, met de kapel en raamstructuur, zorgde voor flink wat architecturale uitdagingen, maar ook voor heel wat inspiratie. Het nieuwe concept is dan ook helemaal in harmonie met de waarden en het product van Xandres, én met de locatie. Klanten kunnen er binnenwandelen en in alle comfort en discretie de collecties ontdekken. Een op en top elegante locatie voor een al even elegante collectie.

Door de doorgang naar de aanpalende zaak Byttebier en de lunch- en koffiebar La Cantine vrij te maken, krijgt de klant er bovendien een heel belevingsconcept bij. En het historische pand heeft zijn grandeur van vroeger teruggekregen.