ViEr

Groeninghestraat 2c

Ontwerbureau: Neels Architecten

Culinair avontuur in kloostergang

Dat Sebastien Ghyselen en An Van Ammel ooit een eigen culinair verhaal zouden schrijven, was evident. Bas deed als kok ervaring op in gerenommeerde restaurants terwijl An hetzelfde deed in zaalbediening. Een prima match dus, die resulteerde in het restaurant ViEr.

ViEr vond een al even prima match in het historische pand van de vroegere Sint-Vincentiuskliniek, dicht bij het begijnhof. Maar de keuze om het restaurant onder te brengen in de gang, dat was minder evident. Neels Architecten zagen evenwel al helemaal de bijzondere mogelijkheden van de oude kloostergang voor zich.

En ze zetten die mogelijkheden ook helemaal om in realiteit. De lange, smalle ruimte is omgeturnd tot een elegante, open plek waar de verfijnde keuken van Bas en An tot haar recht komt. Van een beetje verborgen aan de rand van het Begijnhofpark tot een centrum van gastronomisch genieten: ook de match tussen ViEr en Neels Architecten is een prima keuze gebleken.