V-chocolatier by Sweertvaegher

Korte Steenstraat 2

Ontwerper: Valérie Verougstraete

Wauwgevoel bij oude en nieuwe klanten

Chocolaterie Sweertvaegher is een begrip in de regio. De kleine winkel in de Korte Steenstraat met zijn authentieke interieur uit de jaren 1940 straalde decennialang traditie, kwaliteit en vakmanschap uit. Maar het pand werd te klein en de roep naar een hedendaags winkelconcept werd groter.

Valérie Verougstraete, zaakvoerder van het familiebedrijf (derde generatie) én architect, stond voor een stevige uitdaging: verhuizen naar een nieuw pand en daarin een winkelconcept uitwerken dat niet alleen nieuwe klanten kon aantrekken maar ook de oude klanten een wauwgevoel kon geven zodat ze zouden ‘meeverhuizen’.

Het resultaat is een mooi uitgebalanceerd interieur, met respect voor het verleden en een open blik op de toekomst. Het authentieke glazen plafond dat werd gerestaureerd, creëert natuurlijk licht midden in de winkelruimte. Dit zorgt er mee voor dat de hoofdspeler, chocolade in al zijn variaties, terug centraal komt te staan. Een nieuwe locatie en een nieuwe branding: Chocolaterie Sweertvaegher is er als icoon nog sterker uitgekomen.