Ton sur Ton

Vlaskaai 4

Interieurontwerper Simon De Backere en grafisch ontwerper Plusgrand

'Geklapt en gekapt'

Kapsalon Ton sur Ton verhuisde van een kleine locatie naar een nieuwbouwappartementsblok met maar liefst 120m² ruimte. Die nieuwe ruimte moest vooral huiselijk worden, met veel mogelijkheid tot contact met en tussen de klanten. Want die klanten zijn niet zomaar klanten, Ton sur Ton verwent ook vaak kankerpatiënten. Geen strakke, klinisch aandoende inrichting dus, maar een warme sfeer, dat was wat Ton sur Ton wilde.

Samen met interieurontwerper Simon De Backere koos Ton sur Ton voor art deco als thema. Simon gaf er een eigen twist aan. Centraal staat de originele tafel met opklapbare spiegels. Die worden dichtgeklapt wanneer ze niet nodig zijn zodat de klanten met elkaar kunnen ‘klappen’. Geen saaie opstelling van kapstoelen dus, maar een inrichting die mensen verbindt. Plusgrand zorgde meteen voor een nieuw logo in diezelfde warme stijl.


Het resultaat is niet zomaar een kapsalon, maar een heuse ontmoetingsplek die voor dynamiek zorgt in de buurt.